Radnici Fijata: Konkretne ponude, veliki pomak

BEOGRAD – Predstavnici zaposlenih u kompaniji Fijat Srbija ocjenili su nakon današnjih razgovora s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je napravljen veliki pomak i da sada ostaje da se u toku naredne nedjelje radnici izjasne o ponudi države.

Fijat

FOTO: N1

Ovo je veliki pomak. Mislim da će radnici biti zadovoljni, ali dok se oni ne izjasne, ne možemo da govorimo o tome“, izjavio je predstavnik zaposlenih koji nisu članovi sindikata Ðorđe Milojević.

Predsejdnik sindikata preduzeća Fijat plastika Zoran Miljković je ocijenio da je za sve što se dešavalo dosad odgovorna Stelantis grupa i da postoji “načelan dogovor”.

“Sad ćemo mi sve što je dogovarano s predsednikom i državnim vrhom da predstavimo našim radnicima i ako oni prihvate, onda će to brzo da bude rešeno, ako ne, doći će do protesta. Videćemo, kako radnici odluče tako će i biti, ali je važno da mi ovde imamo neki načelan dogovor“, rekao je Miljković.

Dodao je da su od Vučića dobijene konkretne ponude o kojima ne može da govori.

Imamo dogovor sa državnim vrhom da ne iznosimo detalje, a država će sa Stelantisom da reši sve“, dodao je Milljković.

Na sastanku u predsedništvu učestvovali su još premijerka Ana Brnaboć i ministri finasija i rada Siniša Mali i Darija Kisić.

Zaposleni su ranije iznijeli zahtjeve da svi koji žele da rade u kragujevačkoj fabrici mogu da zadrže radna mjesta i ako se ne odluče za odlazak na rad na dvije godine u instranstvo, kao i da oni koji budu proglašeni tehnološkim viškom dobiju otpremnine od 1.000 evra po godini radnog staža.     Tanjug

Чланак Radnici Fijata: Konkretne ponude, veliki pomak се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Source: Posao