Veličanstvenim koncertom,vatrometom i svečanom sjednicom GV obilježen Dan grada Srebrenika

Fantastičnim koncertom benda “Zabranjeno pušenje” pred nekoliko hiljada građana, te sjajnim vatrometom sinoć je na najljepši način obilježen Dan grada Srebrenika.

“Zabranjeno pušenje” priredilo je nezaboravan vrhunski muzički spektakl u ambijentu i atmosferi na gradskom trgu u centru grada.

Prije podne, polaganjem cvijeća na centralnom spomen-obilježju poginulim borcima i šehidima u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995. godine, te spomen kosturnici borcima palim u NOAR-u 1941-1945 g, kao i svečanom sjednicom  Gradskog vijeća na Starom gradu,dodjelom priznjanja i plaketa, također je obilježen Dan grada Srebrenika.

Obilježavanju Dana grada prisustvovale su delegacije gradske predstavničke i izvršne vlasti, Vlade TK-a, , boračkih udruženja, predstavnika vjerskih zajednica, udruženja građana, javnih ustanova i preduzeća.

O značaju 21. juna  ratne 1992. godine, datuma kad je oslobođen kompletan prostor tadašnje općine Srerenik, kao i o perspektivama budućeg ove lokalne zajednice, u svečanom referatu govorio je gradonačelnik Nihad Omerović.

U ime Vlade TK, današnjem svečanom obilježavanju Dana grada Srebrenika prisustvovala je ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić, koja je naglasila da Srebrenik kao i sve druge lokalne zajednice na području ovog kantona, sigurno ima svoje bitno mjesto kada su u pitanju ulaganja  u bitne infrastrukturne projekte .
Objava Veličanstvenim koncertom,vatrometom i svečanom sjednicom GV obilježen Dan grada Srebrenika pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
Source: izvor: radiosrebrenik.ba