Srebrenik: Večeras u 19:30 sati promocija knjige “Majka Hatidža”

U povodu obilježavanja Dana Grada Srebrenika, BZK “Preporod” gradsko društvo Srebrenik večeras organizuje promociju knjige “Majka Hatidža” autorice Esnefe Smajlović Muhić.

Knjiga predstavlja sliku porodičnog života koja se gasi početkom agresije na BiH i genocidom nad bošnjačkim civilima u Srebrenici. Hronološkim redom je prikazana svaka godina od 1992. do 2018. godine. U knjizi je mnogo dokumenata, sve je potkrijepljeno vjerodostojnim dokumentima Haškog tribunala, dokumentima iz arhiva udruženja.

U knjizi “Majka Hatidža”, prikazan je život od rođenja do preseljenja na Ahiret srebreničke majke Hatidže Mehmedović hronološkim redom po godinama.

Svi važni događaji i podaci vezani za Srebrenicu nalaze se na jednom mjestu gdje je prikazana slika agresije na Srebrenicu, pad Srebrenice 11. Jula 1995. godine, organiziranje majki u udruženja, traženje ubijenih bošnjačkih civila po masovnim grobnicama, izgradnja Memorijalnog centra, kako je tekao povratak u Srebrenicu, procesuiranje ratnih zločinaca, sve kroz prizmu života majke Hatidže.

Promocija će biti održana večeras u 19.30 u plavoj sali Doma kulture u Srebreniku. Promotor je Dr. Mersada Nuruddina Agović. 

Source: STUDIO D TK