SRAMOTA! MUŠKARAC UDARA U GLAVU ŽENU SA DJETETOM U NARUČJU, ONA PADA NA BETON: Jeziv snimak iz Novog Sada

Na Instagram stranici NS uživo danas je osvanuo strašan snimak nasilja nad ženom i djetetom. Na snimku se, inače, vidi kako muškarac udara ženu koja sjedi s malim djetetom u naručju.

Žena od siline udarca pada na beton i sve vrijeme jauče.

– U Ćirpanovoj ulici muž vrši nasilje nad ženom dok joj je malo dijete u rukama. Policiju pozvale komšije iz zgrade preko puta koje su vidjele cije slučaj. Policija stigla na lice mjesta i odvela muža – navodi se ispod objave.

Muško nasilje nad ženama je svaki čin protiv ženine volje, a koji je ugrožava psihički, fizički, se.sualno ili ekonomski. Nasilnik može biti član porodice (muž, sin, otac, brat, ujak…) ili bilo koji poznati (prijatelj, poznanik, šef, kolega) ili nepoznati muškarac. Važno je znati da se nasilje može desiti svakoj ženi i da nasilje nije posljedica ženinog ponašanja nego sistema patrijarhata u kome muškarci imaju moć, a nasilje nad ženama je način da oni tu moć održe. Nasilje nad ženama je primjer zloupotrebe moći jednog pola nad drugim. Nasilje nad ženama je tokom hiljada godina historije podstaknuto od svake duštvene zajednice sve do danas, piše Espreso.

VIDEO NASILJA MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

Source: region