Općina Breza dobiva prvi kružni tok vrijedan 99.999,90 KM

Ugovor su potpisali kantonalni ministar Arnel Isak, direktor Kantonalne direkcije za ceste Rasim Kovač, načelnik Općine Breza Vedad Jusić te Selma Semić, direktorica preduzeća “Mušinbegović gradnja” d.o.o. Visoko, kojem je posao vrijedan 99.999,90 KM, s PDV-om, dodijeljen putem javne nabavke.

Ministar Isak je rekao da resorno ministarstvo ima dobru saradnju s Općinom Breza i načelnikom Jusićem te da, zajedno s Vladom ZDK-a, čini sve da kroz ulaganja u putnu infrastrukturu poboljša ambijent za život i rad u svim općinama. Najavio je da, pored ovog projekta, Kantonalna direkcija za ceste ZDK-a ove godine u općini Breza planira uložiti još oko 900.000 KM u rekonstrukciju regionalnog puta R444.

Napomenuo je da će u 2022. godini biti uložena najveća sredstva u putnu infrastrukturu svih općina, od Breze, Zavidovića, Kaknja, Visokog, Zenice…

“Sve lokalne zajednice će da osjete podršku Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, što se nije dešavalo ranijih godina. Mlade osobe vode ovo ministarstvo i većinu općina, a građani osjete promjene”, rekao je ministar Isak.

Općinski načelnik Jusić zahvalio se resornom ministarstvu i Vladi na ulaganju u prvi kružni tok u općini Breza. Naglasio je da je projekt važan iz više razloga, prije svega radi sigurnosti saobraćaja, ali i zbog uređenja centralnog dijela grada.

“Projekt će svakako obuhvatiti i uređenje kružnog toka i svih krakova i vjerujem da ćemo uskoro brzo ući u radove koji će biti završeni do kraja građevinske sezone”, rekao je Jusić.

Rok za izvođenje radova je 60 kalendarskih dana, računajući od dana uvođenja u posao, piše Klix.

Source: Bih