Za grupu od 10 navijača Hajduka određen istražni zatvor

Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije, za N1 je komentirao sukob policije i navijača Hajduka na A1. On smatra da je sve dobro organizirano, ali da je došlo do nespretnih i nesretnih okolnosti.

– Tu je i problem od strane organizatora, niz je propusta, ali što se tiče policije smatram da tu nije bilo propusta. Smatram i da su neke stvari pomno isplanirane unaprijed, a na koje možda nismo bili pripremljeni, ali organizirani smo bili dobro – rekao je Jagić i dodao da je upotreba vatrenog oružja bila opravdana.

Šef Sindikata policije kaže kako niko nije očekivao to što se dogodilo te da bi uhapšene trebalo teretiti za pokušaj ubistva i da postupanje treba biti rigoroznije.

– Treba se to iskorijeniti iz jednostavnog razloga jer netko treba izvući pouku iz toga. Ovisi od suca do suca, neki suci koriste Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira koji je blaži, drugi koriste Zakon o suzbijanju navijačkih nereda koji je jako dobro napisan i neke zemlje ga žele preuzeti od nas. Žao mi je da takvi devijantni ljude sramote sredinu iz koje dolaze, sramote obitelji kao i klub.

Podsjećamo, u noći sa subote na nedjelju zbog sukoba navijača i policije bile su zatvorene obje trake na autoputu između Zagreba i Karlovca.

Jučer je objavljeno da su uhapšene 43 osobe koje su u subotu oko 21:30 sati na odmorištu Desinec, na autocesti između Zagreba i Karlovca napale policiju, te uništile benzinsku pumpu.

Source: region