Pošta Srbije uvela paketomate

BEOGRAD – Pošta Srbije saopštila je da je uvela savremeno i praktično rješenje za automatizovanu dostavu pošiljaka – paketomate ili pametne paketske sandučiće, čime nastavlja sa povećanjem dostupnosti i sigurnosti uručenja pošiljaka.

Kako je navedeno, upotreba paketomata počela je na 20 prometnih i lako dostupnih lokacija u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Novom Pazaru i Pančevu, dok će još 400 Poštinih paketomata uskoro biti postavljeno u svim većim gradovima širom Srbije.

Pošta navodi da paketomati predstavljaju brzu, laku i pametnu opciju dostave pošiljaka, sa brojnim prednostima za korisnike, a posebno su praktični za kupovinu na internetu, jer adresovanjem na paketomat korisnici mogu biti sigurni da će ih paketi čekati u izabranom paketomatu.

Štede vrijeme, jer korisnici pakete mogu usmjeriti na najbliže paketomate i preuzeti ih u vrijeme koje im najviše odgovara, uz mogućnost preuzimanja paketa 24 sata sedam dana u nedjelji.

Ističe se da su na paketomatima istaknuta uputstva za upotrebu, kao i da je ta usluga Pošte Srbije dostupna registrovanim i neregistrovanim korisnicima, sa i bez mobilne aplikacije, uz korišćenje svih mobilnih telefona, pametnih i klasičnih.

Podaci potrebni za preuzimanje paketa šalju se na mobilni telefon, a preuzimanje paketa od strane korisnika funkcioniše po jednostavnom principu – primalac dobija poruku da ga u paketomatu čeka paket, odlazi do paketomata i putem aplikacije ili poziva otključava ga i preuzima pošiljku.

Informacije o usluzi, načinu korišćenja i lokacijama paketomata, dostupne su na sajtu Pošte Srbije.     Tanjug

Чланак Pošta Srbije uvela paketomate се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Source: Posao