NAJVAŽNIJE I NAJBITNIJE JE DA JE PRONAĐEN MATEJ – Nenad Periš slomljen: Teška je i bolna ta istina

– Spremio sam kofer i idem po svog sina u Beograd. Jutros me nazvao načelnik beogradske policije i rekao mi da je pronađeno tijelo nizvodno od Pančevačkog mosta i da odjeća odgovara istoj odjeći i obući koju je nosio i Matej. Danas tokom srijede, ili najkasnije u četvrtak ujutro biće poznati rezultati obdukcije i DNK analize. Ja čekam već pet mjeseci, svi smo se nadali u dubini duše nekoj srećnijoj vijesti i da će Matej biti pronađen živ. Nažalost, to nije tako i što god bilo moram prihvatiti istinu koja je strašno bolna. Ali, mene vjera uči da ovo nije kraj i da ćemo se opet jednog dana sresti – rekao je telefonom za Jutarnji.

Periš je rekao da su mu podršku uputili i iz hrvatskog MUP-a, iz ambasade Hrvatske u Beogradu, premijer Plenković, beogradski nadbiskup mu je poslao poruku, a kaže i da se čuo sa fra Ilijom iz župe Svetog Ante.

– Svi oni iskazali su svoje saučešće i ponudili pomoć. Ja se najiskrenije zahvaljujem svima njima, svim građanima Hrvatske, Srbije, svima koji su saosjećali s nama, molili za Mateja. Zahvaljujem i policiji u Srbiji i Hrvatskoj na profesionalnom i ljudskom odnosu sve vrijeme, kao i Srpskoj pravoslavnoj crkvi – rekao je drhtavim glasom Nenad Periš.

Rekao je još kako se nije još čuo s Matejevim prijateljima koji su s njim bili u Beogradu, i da uoči odlaska u Beograd treba da sredi neke formalnosti oko povratka u Split. Iako je današnjim pronalaskom tijela u Dunavu kod Ade Huje potencijalno okončana potraga za Matejom Perišom, to ne znači da je policijska istraga zaključena.

– Očekujem da će policija, kao što je to i dosad profesionalno radila, nastojati da ustanovi zašto je došlo do nestanka i šta se dogodilo. Ali, ono što je u ovom trenutku najvažnije i najbitnije je da je pronađen Matej. Teška je i bolna ta istina, ali tu smo gdje smo – zaključio je razgovor Nenad Periš i još jednom zahvalio svima koji su saosjećali sve ovo vrijeme s porodicom.

Source: region