Detalji nesreće na Dobrinji: Ljekari se bore djetetu za život, vozač uhapšen

Ova teška saobraćajna nesreća se desila jučer u 15:00 sati na Trgu djece Dobrinje, a osim djeteta, vozač je automobilom udario i S.H. rođenog 1957. godine koji je zadobio lakše povrede.

Nakon udara, građani su jučer prevrnuli automobil kako bi ispod njega izvukli povrijeđeno dijete koje je ostalo prikliješteno nakon nesreće. Ekipa Hitne medicinske pomoći mu je ukazala pomoć nakon čega je transportovan na Univerzitetski klinički centar u Sarajevu gdje je zadržan na Klinici za anesteziju i reanimaciju na daljem liječenju.

Uviđaj na mjestu nesreće su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Vozač B.D. je uhapšen istog dana u 20:50 sati Izbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, a u vezi sa ugrožavanjem javnog saobraćaja.

Uhapšeni je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode. PRENOSI N1

Source: CRNA HRONIKA