Abazović s predsjednikom Evropskog vijeća: Vrata EU otvorena za Crnu Goru

Premijer Crne Gore Dritan Abazović sastao se danas sa predsjednikom Evropskog vijeća Šarlom Mišelom (Charles Michel) u Briselu. Abazović je rekao da je susret protekao na najbolji mogući način.

Istakao je kako misli da svi u Crnoj Gori treba da budu vrlo optimistični bez obzira što su teška vremena, u smislu dešavanja na istoku Evrope, nakon agresije Rusije na Ukrajinu.

– Smatram da Crna Gora ovu šansu mora da iskoristi. Vrlo sam optimistačn, prenio sam sve poruke i naše obaveze, zadovoljni su što je počela da funkcioniše pravda u Crnoj Gori – rekao je Abazović.

Naglasio je kako je najvažnija poruka da su vrata Evropske unije otvorena za Crnu Goru.

– Moj je apel prema svim političkim subjektima da stavimo nacionalni interes na prvo mjesto, da pokušamo da do 31. jula donesemo makar jednu od najvažnijih odluka, a da u toku predsjedavanja Češke koje će nastupiti od 1. jula do kraja ove godine dobijemo završna mjerila.

To bi bila jedna izuzetna situacija, postoji veliki entuzijazam vezano za to. Ovo je prilika koja se rijetko ukazuje i u ovakvoj geopolitičkoj situaciji, mislim da možemo da iskoristimo priliku da CG bude jako pozitivan primjer. Izuzetno je važno i da taj primjer bude prenešen i na region – rekao je Abazović nakon sastanka sa Šarlom Mišelom.

Source: region