Novi predsjednik Jevrejske općine Mostar je Amir Gross Kabiri

Amir Gross Kabiri dobro je poznato ime u biznisu, ne samo u BiH, već i diljem svijeta. Prije dvije godine preuzeo je Aluminij, koji je ponovno postao hercegovački div – tvrtka, poznata na tržištu aluminija, koja ruši sve prijašnje rekorde. Amir Gross Kabiri uvijek je isticao da njegov rad ne podrazumijeva samo biznis, već da želi biti što više uključen u zajednicu, a do sada je za Mostar i regiju učinio više nego bilo koji strani investitor ikada, posebno uzimajući u obzir kratak vremenski period. Židovska općina Mostar je prije rata brojala oko 300 članova.

Danas je taj broj znatno manji i ona sada broji oko 30 članova posvećenih očuvanju židovske kulture i baštine. Članovi se okupljaju tijekom blagdana, te nastoje čuvati i poštivati svoje naslijeđe. Organiziraju izložbe židovske tematike te sudjeluju na predavanjima i događanjima s drugim vjerskim zajednicama, prenosi Večernji.ba. Amir Gross Kabiri, od svog dolaska u Mostar, aktivan je član Židovske općine i uvijek je uključen u organiziranje događanja povodom važnih židovskih blagdana.

Organizirao je svečanost paljenja svijeća za Hanuku, koja je zbližila sve mostarske narode i vjere te nas upoznala s običajima ovog Mostaru malo poznatog blagdana. Uz sve navedeno, ne iznenađuje da je Židovska općina Mostar za svog predsjednika i predstavnika izabrala upravo Amir Gross Kabirija, koji će kroz razne događaje i prilike nastaviti podržavati zajednicu. prenosi Bljesak

Source: Bih