Sud treći put poništio nezakonitu smjenu Simića

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske po treći put je vratila Mladena Simića na mjesto direktora Republičke uprave za igre na sreću (RUIS), jer je ponovo pred sudom dokazao kako su njegove ranije smjene bile nezakonite, saznaje CAPITAL.

Naime, Okružni sud u Banjaluci je u februaru ove godine donio novu presudu, kojom su potvrđene prethodne dvije i kojom se Vlada obavezuje da Simića Vrati na posao.

Rješenje kojim se on vraća, a smjenjuje Aleksandar Došić, aktuelni v.d. direktora, Vlada je donijela na sjednici 21. aprila, i na snazi je već nekoliko dana.

Međutim,  vjerovatnoća da će se Simić zadržati na funkciji je veoma mala.

Ako se gleda model ponašanja vlasti u ovakvim slučajevima, on će biti smijenjen već kroz nekoliko dana, jer će se njegovim imenovanjem formalno sprovesti presuda, nakon čega će ponovo biti smijenjen.

Vlada se na identičan način poigravala i u slučaju bivšeg direktora Inspektorata Republike Srpske, Predraga Tomića.

Na kraju je pristala da mu isplati 17.550 KM na ime razlike plata za period od kada je smijenjen, pa do odlaska u penziju, a da on zauzvrat odustane od tužbe za naknadu štete zbog nezakonitog razrješenja.

Ni sam Simić ne vjeruje u namjere Vlade da ga zadrži do kraja mandata, a koji ističe krajem 2023. godine.

Ja ću sva svoja prava i dalje ostvarivati putem suda i advokata i to je ono što za sada jedino mogu reći”, kratko je poručio on za CAPITAL.

Inače, Simić je prvi puta smijenjen u maju 2019. godine, a na njegovo mjesto postavljen je Došić, čime je DNS izgubio, a DEMOS dobio jednu poziciju u republičkim institucijama i kada je počela kadrovska vrteška između njih dvojice.

CAPITAL: D. T.

Чланак Sud treći put poništio nezakonitu smjenu Simića се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Source: Posao