Grujiću izmislili poziciju da bi napustio direktorsku fotelju DEPOT-a

BANJALUKA – Jedan od najdugovječnijih direktora u banjalučkom javnom sektoru, Novo Grujić, koji je na čelu regionalne deponije “DEP-OT” od 2013. godine, uskoro bi trebao da podnese ostavku i fotelju ustupi Demokratkom savezu (DEMOS), koji na tu poziciju planira postaviti Željka Savića.

Međutim, prema saznanjima CAPITAL-a, Grujić će najvjerovatnije ostati u preduzeću i to na poziciji pomoćnika direktora, a koja je prije nekoliko dana bukvalno ubačena u sistematizaciji radnih mjesta.

Naime, Skupština “DEP-OT-a” je vanredno zasijedala 28. aprila te promjenila Pravilnik o organizaciji preduzeća i sistematizaciji radnih mjesta gdje je sistematizovala novu poziciju, pomoćnika direktora.

Zatim je dopunjen i Pravilnik o platama i naknadama u preduzeću, gdje je određena pomoćnikova plata.

Grujić priznaje da mu se ta pozicija nudi, ali tvrdi kako nije definitivno odlučio da li će je prihvatiti.

Utakmica traje dok sudija ne odsvira kraj. Moj mandat traje do 1. maja naredne godine i tu je zakon na mojoj strani”, kaže Grujić.

Sa druge strane, dodaje on, svjestan je kako politika dovodi i odvodi ljude.

Tražiće da podnesem ostavku. Nemam izbora, stranački sam vojnik, najvjerovatnije ću morati da je podnesem”, poručuje on.

Povodom raspodjele fukncija u “DEP-OT-u” pozvali smo i Predsjednika Nadzornog odbora Zorana Savić.

Međutim, on nije želio da razgovara na ovu temu jer, kako je poručio nema ovlašćenja za tako nešto.

Inače, DEMOS je koalicioni partner SNSD-a kako na republičkom tako i na lokalnom, u Banjaluci, i u skladu sa tim želi rukovodeće pozicije u pojedinim preduzećima, među kojima je na prvom mjestu “DEP-OT”.

CAPITAL: D. Tovilović

Чланак Grujiću izmislili poziciju da bi napustio direktorsku fotelju DEPOT-a се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Source: Posao