“VIDJELA SAM GA TRI PUTA! ISTI JE ON” Policija na nogama, Matej Periš je u OVOM gradu – pretražuje se svaki ćošak

Hrvatska policija potvrdila je da istražuje navode manekenke L. A. da je Mateja Periša, nestalog pre više od četiri meseca, videla u Minhenu. Hrvatski “Indeks” dobio je potvrdu da hrvatska policija, zajedno sa srpskom, istražuje objavu manekenke na Instagramu.

L. A. se oglasila iz Minhena gde živi i pitala ljude koliko je tačno visok nestali Splićanin, jer je sigurna da je čak tri puta videla mladića koji je “isti on”. Navela je i da joj je žao što ga nije fotografisala, i da će u nedelju doći u Beograd i pokušati da prijavi šta je videla.

List piše da je hrvatska policija potvrdila da se svi navodi o nestalom mladiću istražuju, kao i ovaj, i da je kontaktirana nemačka policija od koje se još uvek čeka povratna informacija. Zbog izjave manekenke oglasio se i Matejev otac Nenad.

Podsetimo, nestanak Mateja Periša koji je nestao u noći između 30. i 31. januara još je misterija mada su u potragu uključene policije više zemalja. Jedna od stvari koje otežavaju policijsku potragu, prema dobro informisanim izvorima, je i činjenica da telefon nestalog Splićanina još nije pronađen.

Policija iz tehničkih razloga ne može da dođe do komunikacija koje je imao Matej Periš u noći nestanka. To se pre svega odnosi na komunikacije koje je mogao da ima preko raznih aplikacija za razgovor i dopisivanje u noći nestanka.

Kada bi telefon bio pronađen bilo bi mnogo lakše da se ti podaci povrate direktno iz njega. Upravo telefon Periša uneo je zabunu u slučaj istrage nestanka mladića, jer se postavlja pitanje kako je moguće da je aparat odašiljao signal dva i po sata nakon što je Matej poslednji put viđen i pod uslovom da je bio u vodi.

Potraga za nestalim momkom traje puna četiri meseca, a sve dojave ocu Nenadu i policiju su proverene. Nažalost, od mnomka nema ni traga ni glasa, dok porodica i prijatelji žive u nadi da je Matej živ i da će u jednom trenutku pojaviti.

Source: region