Velike gužve na granicama, na ovim prelazima se najviše čeka

Na putu Vrbaška-Draksenić (put prema GP Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Zbog radova na izgradnji pristupnih puteva i raskrsnice za autoput A-1, na snazi je noćna obustava saobraćaja od 01 do 04:30 sati na dionici Buna -Počitelj u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava preko Domanovića.

Jedna saobraćajna traka
Kroz tunel Crnaja na putu Konjic-Jablanica do utorka (03.05.) do 07 sati saobraća se dvosmjerno. Od utorka (03.05.) od 7 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zabrana prijevoza eksplozivnih materija
Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, kao i na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima: Bosanski Brod, Bosanska Kostajnica, Velika Kladuša i Gradina. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Povodom Međunarodnog praznika rada večeras od ponoći, zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine,piše Avaz

Zabrana je na snazi do 03.05. do 24 sata na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, a do 02.05. do 24 sata na teritoriji RS-a.

Source: Bih