RADNICI BLOKIRALI SALAKOVAC Za Bajram im otkazali ugovore o djelu

“Svi smo ‘slučajno’ islamske vjeroispovijesti, radimo neki duže od 22 godine bez dana radnog staža, bilo kakvog osiguranja, u kontinuitetu na ugovor o djelu, smatramo da smo oštećeni od Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Milošem Lučićem i šefom kabineta Mladenom Božovićem. Pozivamo gospodu da nam javno objasne zbog čega smo dobili otkaze”, navode razočarani radnici,piše Hercegovinainfo.

Iz Ministarstva je došao mail koje će osobe ubuduće obavljati poslove u Salakovcu, a naglašeno je, boldirano, da će se sa osobljem koje je obavljalo određene poslove u travnju ugovori biti zaključeni za travanj 2022. godine. Radnici tvrde da se sličan scenario dogodio i prošle godine, a najviše ih pogađa što im je sve učinjeno pred Bajram. Među novim imenima osoba koje će biti angažirani petero su Srbi, a dvoje Bošnjaci.

“Ovo je jedan gnusan čin koji nam se servira pred naš najveći vjerski praznik Bajram”, kažu, uz ostalo radnici. U Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice telefonski nisu htjeli davati izjave, te smo upit poslali mailom.

Source: Bih