Preminula djevojka koju je jučer udarilo vozilo na magistrali kod Mostara

Dvadesetogodišnja pješakinja koja je jučer teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći kod Mostara preminula u Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić”, potvrđeno je za Klix.ba.

Dvadeseogodišnja pješakinja koja je jučer teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći kod Mostara preminula u Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić”, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako na je kazao glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić djevojka inicijala M.K. (20) je preminula sinoć oko 23 sata.

Podsjetio da je djevojka u mostarsku bolnicu dovezena jučer u veoma teškom stanju nakon što je u nju udario automobil marke Škoda, dok je prelazila magistralnu cestu M-17 u mjestu Žitomislić južno od Mostara.

Usprkos svim naporima ljekara koji su borili da spase mladi život, nažalost bitka je izgubljena i 20-godišnja djevojka je preminula.

Nesreća se dogodila jučer u 11.55 sati u mjestu Žitomislići na cesti Mostar-Čapljina, kada je nesretnu djevojku M.K. (2002) udario automobil Škoda Rapid, za čijim se volanom nalazio F. Š. (28).

Uviđaj su na licu mjesta obavili pripadnici Policijske uprave Mostar, a po naredbi dežurnog kantonalnog tužioca naređene su sve neophodne istražne radnje kako bi se rasvijetlio tragični slučaj i detaljno utvrdile okolnosti pod kojim se dogodila nesreća.

Source: CRNA HRONIKA