Govornik na skupu u Banjoj Luci upitao okupljenu masu: Jeste li vi genocidan narod? Uslijedio gromoglasan odgovor: Jesmo!

Specijalno za ovaj skup, na Trgu Krajine je postavljena bina na kojoj su se obraćali oni koje su organizatori skupa okarakterisali kao ugledne ljude, prenosi Source.

Među govornicima na skupu se našao i Radomir Lukić, profesor na Pravnom fakultetu u Istočnom Sarajevu.

On je prisutne kratko podsjetio na period nastajanja manjeg bh. entiteta, a onda im je poručio kako neće puno pričati o tome.

Umjesto priče, kako je rekao Lukić, ljudima će postaviti nekoliko pitanja koja bi trebala biti jasna poruka ljudima iz međunarodne zajednice, političarima u Sarajevu, ali i bošnjačkom narodu u globalu.

Lukić je želio da okupljeni građani Bošnjacima i svijetu pošalju poruku kako Srbi nisu genocidan narod, kao i to da Republika Srpska nije genocidna tvorevina.

Međutim, nije sve baš teklo po Lukićevom planu s obzirom da su prisutni u većini, na njegovo pitanje “Jeste li vi genocidan narod?”, odgovorili sa “Jesmo”.

I na sljedećem pitanju o tome da li je manji bh. entitet genocidna tvorevina manji dio osoba, kako se može čuti na snimku, je odgovorio potvrdno.

Source: Bih