GORAN DŽONIĆ SE OGLASIO PRVI PUT POSLIJE HAPŠENJA: Poslao poruku preko advokata! Evo sa kime je u ćeliji bivši vatrogasac

Optužnica protiv Gorana Džonića i njegovog sina Stefana zbog trostrukog ubistva Gorana, Gordane i Lidije Đokić trebalo bi da bude podignuta poslije prvomajskih praznika, pošto je rok za optuženje 6.maj, saznaje Kurir iz istrage.

Viši sud u Nišu advokatima Filipu Domazetu i Biljani Pešić koji zastupaju Džoniće poslao je dokument u kome se odbija puštanje iz pritvora Gorana i Stefana, a Pešićeva koja brani bivšeg vatrogasca kaže da njen klijent i dalje tvrdi da nije učestvovao u ubistvu svojih rođaka, već da ih je samo pratio i bio svjedok likvidacije.

– Goran Džonić stoji pri stavu da nije pucao u tročlanu porodicu već da mu je dat telefon kojim bi javljao njihovo kretanje. U nekoliko navrata poručio je da sinovi Milan i Stefan apsolutno ništa nisu krivi i da nisu znali ništa o tome. Postoje neka sporenja oko noćnog snimka – da li se zaista vidi Goran Džonić? Odbijen nam je zahtjev za puštanje iz pritvora – rekla je za Kurir Biljana Pešić.

Kako nezvanično saznajemo, Goran Džonić nije imao neke posebne zahtjeve tokom boravka u pritvoru.

– On je tek od skora dobio televizor, a na šetnjama se nije sretao ni sa kim ko ima veze sa ovim zločinom. Ponekad ga posjećuju sestra i supruga Suzana. Ćeliju dijeli sa nekim turskim državljanima. On je nedavno tražio da mu se da lijek za smirenje, bromazepam koji je počeo da pije onog dana kada su pronadeni leševi Đokića – kaže izvor Kurira.

Verica Đokić / Sigurna sam da je Goran kriv

Majka pokojnog Gorana, Stojanka svakodnevno pali svijeće za ubijenom porodicom. Najviše žali, kako kaže, za unukom Lidijom koja je premlada izgubila život na tako mučki način.

– Ne znam šta da vam kažem. Doživjeli smo ogromnu tragediju, a sve ovo je mnogi mučno za nas. Poslije ovoliko dokaza, sigurna sam da je Džonić kriv, ali za sina Stefana stvarno ne znam. Možda tužilaštvo ima neke dokaze, ne znam i ne bih se upuštala u komentarisanje toga – rekla je Verica Đokić, snaha ubijenog Gorana.

Porodica Đokić ubijena je na mjestu Dudine bare u selu Moravac, gdje živi Goranova majka, Stojanka. Oni su dan prije zločina posjetili baka Stojanku na ručku, a za Aleksinac su krenuli oko ponoći. Upravo tu, u Moravcu, izgubio im se svaki trag. Šest dana poslije nestanka Đokića njihova spaljena tijela pronađena su u jami, a tri nedjelje kasnije uhapšen je Goranov brat od tetke – Goran Džonić.

– Na imanju Stefana Džonića, Goranovog sina, pronađen je zakopan novac, a Džonić je hladnokrvno policajcima rekao da je te pare možda sakrio njegov sin. Lisice na ruke stavljene su Stefanu i Milanu Džoniću, ali i braći Aleksandru i Kostadinu Miloševiću koje je Džonić takođe umiješao u zločin. Miloševići i Milan pušteni su iz pritvora – podsjeća izvor:

– Džonić, uprkos tome što su na pištolju koji je pronađen u kući njegove supruge otkriveni DNK tragovi njega i Lidije Đokić koja se branila, tvrdi da on nije pucao u rođake. DNK profil Gorana Džonića pronađen je i na novcu, piše Kurir.

Source: region