Izvršena akcija pošumljavanja na izletištu Monj

Danas je u povodu Dana planete Zemlje organizovana ekološka akcija pošumljavanja, na izletištu Monj u Mjesnoj Zajednici Dobrovci.

“Mi ćemo udariti temelje novoj fabrici za proizvodnju čistog zraka, zasadit ćemo šumicu koja će biti u narednom periodu donator kisika za stanovnike ove regije, te će ova šumica biti i stanište za ptice, te izletište za stanovnike i goste”- rekao je dr. Muhamed Omerović, predsjednik Ekološkog saveza “EKO-ZELENI”.

Cilj akcije je pošumljavanje šumskog zemljišta, ali i edukacija društva o značaju šuma za čovjeka”- kazao je jedan od koordinatora ekološkog programa, mr.Kemal Helić.

Izuzetno je značajno da mladi od najranije dobi prepoznaju značaj ovakvih akcija, međutim neophodna je podrška i starijih kako bi svi imali sigurnu i zdravu okolinu. Zato u ovoj akciji učestvuju  prijatelji lokalnih zajednica i učenici ekološke sekcije JU Gimnazije ”Dr.Mustafa Kamarić”  i JU OŠ ”Doborovci”.

Senad Zaketović, V.D. direktor OŠ Doborovci kazao je da je učenicima i uposlenicima zaista zadovoljstvo i čast što su suorganizatori ove akcije. “Cilj nam je da ovo postane tradicionalno druženje na području naše Mjesne Zajednice”- rekao je Zaketović.