Bivši golman Italije kritikovao Džeku i kolegu iz napada: Nije im bilo ni traga u petercu

Džeko je igrao od prve minute sa Correom u vrhu napada Intera, ali nije ostvario značajniji učinak. Teren je napustio u 60. minuti, a utakmica je završena rezultatom 3:1 u korist aktuelnih prvaka Italije.

Luca Marchegiani, koji je dres reprezentacije Italije nosio od 1992. do 1996. godine, sada radi kao stručni komentator Sky Sports televizije i tu je kritikovao kretnju dvojice napadača.

“Po mom mišljenju, u utakmici poput one u petak jedan od dvojice napadača između Džeke i Corree trebao je bolje zauzeti kazneni prostor. Nije im praktično ni bilo traga u petercu u meču protiv Spezije”, rekao je Marchegiani u stručnoj analizi utakmice za Sky Sports.

Džeko pred sobom sada ima revanš utakmicu polufinala Kupa Italije protiv najvećeg rivala Milana. Prvi duel završen je bez golova.

Zanimljivo, taj meč će Džeki biti važan zbog još jednog razloga. Milan je jedini od najjačih klubova Italije kojima bh. napadač nije postigao gol ove sezone, tako da će tu biti prisutan i motiv više. Tokom ove sezone pogađao je protiv Juventusa, Napolija i Rome, ali još uvijek čeka gol protiv Milana, pieš Klix.

Source: edin dzeko