TUŽILAC ISTRAŽUJE LJAJIĆA: U SMRSKANOJ ŠKODI PRONAĐENO DVA MILIONA EURA

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu je sada pokrenulo istragu protiv Rasima Ljajića kao bi se utvrdilo porijeklo pronađenog novca. Tužioci ispituju sve detalje gdje su se lider SDPS-a i poginuli Branko Gogić, predsjednik Izvršnog odbora partije i njegova desna ruka, uputili sa tom sumom novca.

U torbi pored Ljajića je nađeno malo više od dva miliona eura. Novčanice su bile u apoenima od 50 i 500 eura. Ljajić nije ispao prilikom prevrtanja i tumbanja automobila “škoda superb”, kako se prvobitno pretpostavilo, već je uspio da se izvuče iz olupine. U trenutku udesa u nedjelju, 10. aprila, za volanom je bio Gogić, kada su sletjeli sa autoputa Beograd – Niš, kod Ražnja. Gogić je zadobio smrtonosne povrede i preminuo, dok je Ljajić uspio da izađe iz smrskanog vozila u potrazi za svojim mobilnim telefonom da bi pozvao nekoga od svojih ljudi od povjerenja da uzmu torbu sa novcem prije dolaska policije!

Upravo zbog toga je policija čuvala Ljajića u Kliničkom centru u Nišu i nikome od njegovih članova stranke iz Novog Pazara nisu dozvolili da ga vidi. Ljajić ima teške povrede – prelom rebara, lopatične kosti, povrede grudnog koša, vrata i nagnječenje mozga. Prebačen je juče u Beograd na Odjeljenje grudne hirurgije Kliničkog centra Srbije i to na zahtjev porodice.

Ljekari ne žele da daju prognoze, ali je zbog teških povreda mozga i vrata pitanje da li će poslije izlaska iz bolnice uspjeti da stane na noge – kaže sagovornik “Glasa” blizak istrazi.
Njih dvojica su od početka 2022. godine bili 12 puta u Turskoj. Gogić je bio Ljajićeva desna ruka, a sa njim je putovao jer je kao direktor JP „Emisione tehnike i veze“ imao posebne pogodnosti prilikom prelaska granice. Sumnja se da je Ljajić računao na njegovu pomoć i urgenciju ukoliko prilikom putovanja od Srbije do Turske, a naročito prilikom prelaska granice nešto krene po zlu – ističe naš sagovornik. prneosi “Hayat“.

Source: region