U Budimpešti razgovarano o saradnji Aerodroma Mostar i Wizz Aira

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić, zajedno s direktorom Zračne luke Mostar Ivanom Ljubićem, razgovarao je u Budimpešti s predsjednikom Uprave mađarske avio kompanije “Wizz Air”Robertom Kerijem (Robertom Careyom).

Na sastanku se razgovaralo o saradnji Aerodroma Mostar i kompanije Wizz Air.

Predsjednik Wizz Aira Keri objasnio je tok procesa koji se odnosi na usklađivanje potrebnih procedura i najavio otvaranje zračne veze iz Mostara prema jednom od italijanskih gradova već na ljeto, saopćeno je iz Grada Mostara.

Sastanku predstavnika Grada Mostara, Zračne Luke Mostar i Wizz Aira prisustvovao je i Davorin Primorac, direktor Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA), koji je predstavio globalne prednosti Zračne luke Mostar, kao i opće stanje u zračnom prometu Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je zaključeno kako je potreban nastavak kontinuiranog i zajedničkog rada svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini, kao i nivo upravljanja unutar zračnog prostora kako bi Mostar otvorio brojne linije, a za koje evidentno postoji potencijal.

Istaknuto je kako su na mostarski aerodrom s dolaskom nove turističke sezone dogovoreni redoviti sezonski letovi za Dizeldorf, a uskoro bi trebali slijetati i čarter avioni iz Poljske, Mađarske, Italije i Jordana.

Inače, prema rangiranju na web lokaciji Airlineratings Wizz Air je najbolja niskobudžetna aviokompanija u Evropi za 2020. godinu, stoji u saopćenju, prenosi Fena.

Source: Bih