Što se tiče ovog smrada, britanskog ambasadora ovdje, ovo su njegove sankcije, zajedno sa PDP-om i muslimanima!

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, upitan danas da li očekuje da bi neke zemlje Evropske unije mogle pratiti Veliku Britaniju u uvođenju sankcija prema njemu, rekao je da bi to mogle biti Njemačka i Holandija – prenosi Faktor.

– Nemam te informacije, nego samo pretpostavljam. Oni su nešto navalili – dodao je.

Poručio je i da mu je drago što je predmet rasprave britanske Vlade, bez obzira šta odlučivali.

– Sve što su rekli, lažu. To su stari manipulatori i neprijatelji srpskog naroda. Kad god neki britanski ambasador ovdje dolazi, dođe da radi protiv Srba i RS-a. To rade ovdje 200 godina. Pokušavaju da zaštite nered koji je ovdje činio Paddy Ashdown – rekao je Dodik.

On je naveo da je sve urađeno na zahtjev “britanske ekspoziture u BiH, PDP-a”.

– Oni su njihovi obavještajni eksponentni u RS-u, a cilj je da se ugrozi moje i Željkino kandidovanje – istakao je, te poručio da će ostati na funkciji sve dok ne primijeti da to ugrožava srpski narod ili RS.

Govoreći o današnjim sankcijama, rekao je da će uživati što ne mora da se više bakće sa britanskim ambasadorima u BiH.

– Što se tiče ovog smrada, britanskog ambasadora ovdje, ovo su njegove sankcije, zajedno sa PDP-om i muslimanima. To je jedan srbomrzac. Koriste nemoć da se obračunaju sa Vladimirom Putinom, pa pokušavaju da nama stave da mi sarađujemo. Baš je jadno – dodao je.

Podvukao je da se nije prepao i da ga ne pogađaju sankcije.

– Čak imam neki nagon da podviknem i podvrisnem i svašta kažem… Alal im! Nek su im srećne sankcije, što se mene tiče. Nisam ni mislio ići u London, nisam ni bio deset, 15 godina. Niti mi je stalo, niti me boli…Oni su veliki zagađivači svjetske scene, promovišu ratove… Neka te sankcije objese mačku o rep – kazao je Dodik.

Source: Bih