čet. jul 25th, 2024

Prva reakcija Dodika na sankcije Velike Britanije: Znaš koliko me zaboli, da ne budem vulgaran!

Na Narodnoj skupštini RS član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je prokomentarisao nove sankcije uvedene od strane Velike Britanije, a kako je naveo pojašnjenje je gomila gluposti.

– Velika Britanija je danas saopćila da je sankcionisala Milorada Dodika i druge političare, kako je opisala, zbog pokušaja potkopavanja legitimiteta i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine. Sankcije Dodiku i Željki Cvijanović, predsjednici entiteta Republika Srpska, uključuju zabranu putovanja i zamrzavanje imovine, saopšteno je iz Vlade Velike Britanije – piše u pojašnjenju koje je pročitao Dodik. prneosi “Novi“.

Rekao je da nema nikakvu imovinu Velikoj Britaniji.

– Samo da vam kažem da nemam nikakvu imovinu u Velikoj Britaniji, a tamo nisam bio ima deset godina. Tu se može naći odgovor na ono što je gospodin iz SDA govorio (Senad Bratić).

Nastavio je čitati saopćenje u kojem piše “Ovo dvoje političara namjerno podrivaju teško stečeni mir u Bosni i Hercegovini. Ohrabreni od strane Putina, njihovo nepromišljeno ponašanje prijeti stabilnosti i sigurnosti širom Zapadnog Balkana.”

– Znaš koliko me zaboli, da ne budem vulgaran, za njihove sankcije – kazao je između ostalog Dodik.

Kaž :Velika Britanija je navela da je Dodik “pokrenuo akciju za povlačenje RS iz ključnih državnih institucija, koristeći se podjelom, opasnom, nacionalističkom retorikom, podrivajući domaću i regionalnu stabilnost. Zamislite tu gomilu gluposti. Evo zašto vas Bratiću nazivam muslimanima, zato što smo mi ostali “bosanski Srbi”, a vi ste “kao” Bošnjaci, koji su se izvukli iz svih ovih kvalifikacija na međunarodnom planu. Kad oni budu nas zvali Srbima i mi ćemo zvati njih, uostalom nije uvredljivo zvati muslimanima.

Source: Bih

Povezano