KRVAVI PIR FUDBALERA IZ ČAČKA: Ilija je spustio roletne pa zaklao roditelje i dedu! Prije zločina mjesec dana proveo u BOLNICI

Jezivi zločin dogodio se oko 23 sata, kada je Ilija, koji je više puta prijavljivan policiji zbog nasilja u porodici, nasrnuo na roditelje i dedu i izbo ih nožem do smrti.

Lokva krvi

– Zločin se dogodio kasno uveče, a Ilija je, kako je utvrđeno, spustio roletne na kući, pobio ukućane, pa otišao do kuće svog druga. Došao je s tragovima krvi i tražio je duksericu od majke svog prijatelja, žena ništa nije posumnjala i dala mu je odjeću. Navodno, tu se presvukao i nastavio da se krije po Čačku do jutra – priča izvor.

– Tijela ubijenih roditelja i dede pronašao je Ilijin brat Nikola, koji inače živi i radi u Kragujevcu. Mladić je te večeri bio u izlasku, a kada je oko dva sata noću došao kući, dočekao ga je jeziv prizor. Svi ukućani bili su mrtvi i u lokvi krvi, a Ilije nigdje nije bilo – objašnjava naš sagovornik.

Nesrećni Nikola odmah je pozvao policiju i Hitnu pomoć, ali i drugaricu koja je provela noć s njim.

– Potraga za Ilijom G. trajala je do 9.30 časova, kada je lociran i uhapšen u blizini jedne svečane sale. Dok je trajala potera za osumnjičenim za trostruko ubistvo, cijela Atenica bila je pod blokadom. Policijske patrole blokirale su kraj, a preplašeni mještani sakrili su se po kućama.

Jeziva podudarnost / Pobio ih na godišnjicu masakra u Velikoj Ivanči

Trostruko ubistvo u Čačku dogodilo se tačno na devetu godišnjicu masakra u Velikoj Ivanči, kada je Ljubiša Bogdanović (60) bez ikakvog povoda u zoru, dok su svi još spavali u svojim kućama, pobio 13 svojih rođaka i komšija. Krvavi pir Bogdanović je počeo u svojoj kući, u kojoj je ubio sina Branka (42) i majku Dobrilu (83), a ranio suprugu Javorku. U kući prvih komšija ubio je Mikaila (67) i Milenu Despotović (61), ali i njihovog unuka Gorana (24), snaju Jovanu (21) i praunuka Davida (2). Bogdanović je zatim usmrtio i Draganu Stekić (50), njenu svekrvu Danicu (78), bračni par Velimira (68) i Olgu Mijailović (69), kao i Ljubinku Ješić (64) i njenog sina Miloša (48). Kada je policija stigla u Veliku Ivanču, Ljubiša Bogdanović pucao je sebi u glavu. Umro je u Urgentnom centru i nije sahranjen na istom groblju kao i njegove žrtve.

Komšije ubijene porodice kažu da su roditelji imali probleme sa Ilijom, te da je policija često intervenisala.

– On je, nažalost, imao psihičke probleme, a liječio se i od narkomanije. Često je roditeljima prijetio i pravio probleme, pa su ga prijavljivali policiji. Već ih je jednom napao nožem, oni su zvali policiju, pa je bio sproveden na psihijatriju čačanske bolnice, a navodno je liječen i u Beogradu – pričaju komšije i nastavljaju:

Mjesec dana u bolnici

– Mjesec dana je proveo u bolnici, a vratio se kući početkom marta. Prije desetak dana smo svi bili na jednom rođendanu u komšiluku, pa je bio i Ilija s porodicom. Izgledao je dobro i ponašao se pristojno, ali svi smo znali da ima problem. Baš su sa nama bili za stolom, tada je bio fin – kažu komšije.

Treća tragedija za mjesec dana / Sinovi pobili roditelje

Ovo je treća porodična tragedija u kojoj su deca digla ruku na svoje roditelje u Srbiji u posljednjih mjesec dana. Naime, krajem marta fizioterapeut Miloš I. (33) ubio je hicima iz puške svoje roditelje Andreju (72) i Gordanu (62) na njihovom imanju u selu Kusadak kod Smederevske Palanke. Miloš se poslije zločina svukao, nag otrčao do strica i molio ga da oživi roditelje. Prilikom hapšenja sve vrijeme je ponavljao da je on “Isus Hrist i Bog”, a u Višem tužilaštvu u Smederevu nije ispitan zbog svog psihičkog stanja. Dva dana kasnije Davor P. (55) ubio je svoju majku Katarinu P. (78) pred bolesnim ocem, pa krvavih ruku otišao i prijavio se u policiju. Navodno, on je imao psihičke probleme od kojih se ranije liječio.

Oni navode da su svi znali za mladićeve probleme s drogom.

– Niko nije očekivao ovako nešto. Dolazio je s djevojkom, kupovao hranu u obližnjem lokalu. On je kao dete bio perspektivan fudbaler, ali, nažalost, uhvatio se lošeg društva i skrenuo s puta – pričaju naši sagovornici i dodaju: – To je bila ugledna porodica, majka je radila u tekstilnoj industriji, otac u Tehničko-remontnom zavodu.

Na mjesto tragedije juče su došli i rođaci ubijene porodice. Radenko Gagić, blizak rođak, rekao je za Kurir da je šokiran i da niko nije mogao da nasluti ovakvu tragediju.

– Ilija se bavio fudbalom. Šokirani smo ovim što se dogodilo. Porodica nam je zavijena u crno, ugašeno nam je prezime. Niko ovo nije slutio – rekao je Radenko.

Bili bliski / Brat očajan

Prijatelji porodice kažu da ne znaju kako će Ilijin brat Nikola podnijeti ovu tragediju. – Njih dvojica su nekad bili jako bliski, mnogo je volio brata, sad je očajan – pričaju prijatelji. U prilog ovoj tvrdnji govori i poruka koju je prije nekoliko godina uz zajedničku sliku Nikola ostavio. – Ni njena kosa sjajna, ni zlato oko vrata, ne vrijede kol’ko vrijedi kad kraj sebe imaš brata – napisao je iznad slike na kojoj je zagrljen sa Ilijom.

Isidor Živković, brat ubijenog Sretena, koji živi u istoj ulici, rekao je da se u posljednje vrijeme nije toliko posjećivao sa ubijenima:

– Bila je ova korona, posljednjih godinu dana se nismo previše viđali. Živjeli su normalno, skladno, ko je mogao naslutiti ovakvu nesreću.

Source: region