Nije iskoristila sredstva na vrijeme: Crna Gora ostala bez podrške iz IPARD programa Evropske unije

Riječ je o predpristupnim programima za ruralni razvoj preko kojih je moguće dobiti potporu za više različitih vrsta investicija.

Crna Gora dostavila je Evropskoj komisiji 24. marta program za ovu godinu i taj program se trenutačno procjenjuje, saopćeno je iz Izaslanstva EU u Podgorici.

Evropska komisija usvojila je i objavila 23. marta ove godine IPARD program za ruralni razvoj u okviru IPA u kojem se Crna Gora ne spominje, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

“Četiri usvojena programa IPARD III (Albanija, Sjeverna Makedonija, Srbija i Turska) dostavljena su Evropskoj komisiji još krajem prošle godine. Program IPARD III Crne Gore dostavljen je Evropskoj komisiji 24. marta 2022. i trenutno je u proceduri procjene.

Kada se pozitivno završi proces procjene i razmatranja, uključujući i na Odboru za IPA III, bit će donijeta posebna odluka Komisije kojom se usvaja Program IPARD III Crne Gore. U slučaju pozitivnog ishoda svih razmatranja, očekujemo da će program biti usvojen do kraja maja”, stoji u saopćenju iz Izaslanstva Europske unije u Podogorici piše Raport.

Source: region