OGLASIO SE NENAD PERIŠ: Mateju je NAPISAO JEDNU PORUKU, evo ŠTA SE DESILO

Matej Periš (28) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra u Beogradu kada je ostavio svoje prijatelje u “Gotiku”. Njegov otac Nenad kaže da i dalje ne gubi nadu da će zagrliti sina.

Tačno je da je prošlo 90 dana bez mog Mateje. Ne mogu vam reći da mi je lako jer sam se vratio u Split, a moj sin je nestao u Beogradu. Spas nalazim u vjeri. U stalnom kontaktu sam sa ljudima koji traže moje dijete. Mozaik Matejevog nestanka još nisam sklopio. Vjerujem da ću ga uskoro pronaći – počinje priču Nenad Periš.

Otac mladog Splićanina tvrdi da ga i nakon tri mjeseca muči isto pitanje: “Gdje je Matej?“.

Matej je imao planove za budućnost. Želio je da kupi brod da bude skiper. Ja sam tražio da završi fakultet – kaže Periš.

Kako sam tvrdi u nekoliko navrata je gledao snimak na kom mu sin trči po ulici u namjeri da zaustavi taksi. Ostala je velika enigma gdje je želio da ode, ali i to zbog čega je zvao drugaricu Maju.

Razgovarao je Nenad i sa prijateljima svog sina. Niko od njih ne zna zbog čega je Matej nestao. Platio je flašu viskija, ostavio jaknu i istrčao napolje. Nakon 9 minuta gubi mu se svaki trag. Mobilni telefon mu je nedostupan, a posljednji signal mu je uhvaćen kod Velikog ratnog ostrva.

Nenadu i dalje u telefonu stoji na čekanju poruka upućena sinu.

Napisao sam mu da mi se javi… – kaže Periš.

Prema njegovim riječima, i dalje gaji vjeru i nadu da mu je sin zdrav i da će ga uskoro povesti kući. Roditelj je i bez obzira koliko je vremena prošlo ne želi da misli da je nešto loše moglo da mu se desi.

Nenad Periš prije nekoliko dana vratio se u Split, ali srce mu je u Beogradu.

Iskreno se zahvaljuje svima koji traže njegovog sina, piše Telegraf.

Source: region