Uhapšeni za ubistvo Bašića je Aleksandar Miljatović, već osuđen za jednu likvidaciju

Prema saznanjima portala Srpskainfo, Miljatović je sinoć uhapšen u Banjoj Luci, a tokom kriminalističke obrade “pao” je prilikom ispitivanja na poligrafu.

Mijatović je već odslužio kaznu za ubistvo. On je sa djevojkom Jelenom Tegel 2007. godine ubio Sašu Ilića Španca na parkingu UKC Republike Srpske. Tegel je pozvala Španca da se vide, a tu ga je u zasjedi čekao Miljatović te ga ubio.

Godinu kasnije, osuđen je na 16 i po godina zatvora. Nakon ubistva mediji su ih prozvali “banjalučki Bonnie i Clyde”, piše ovaj portal.

Kako smo ranije objavili, pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili su u noćas u Banjoj Luci dvije osobe za koje se sumnja da su učestvovale u ubistvu Radenka Bašića, načelnika sektora kriminalističke policije Prijedor.

Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević kazao je da su uhapšeni na kriminalističkoj obradi i da su nakon hapšenja obavijestili tužilaštvo u Prijedoru i Republičko javno tužilaštvo.Na pitanje zna li se ko je naručilac, direktor kaže da policija od dana ubistva zna ko je naručilac i nije odustala od prvobitne verzije događaja, što je i dokazala. mu je prišao sa leđa i ispalio hitac u glavu.

Načelnik Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenko Bašić ubijen je 21. marta, iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani. prneosi “Novi“.

Source: CRNA HRONIKA