Detalji dvostruke likvidacije: Ubijeni borac i maloljetnik, hapšenju ubice prethodila pucnjava

U Pločama se dogodilo dvostruko ubistvo, piše Dubrovački vjesnik. Jedan od ubijenih je navodno maloljetnik, dok je drugi muškarac u srednjim godinama, javlja Jutarnji list.

Dvoje ljudi ubijeno je u petak ujutro u Pločama, a policija je uhapsila čovjeka kojeg se dovodi u vezu s ubistvima, objavila je PU dubrovačko-neretvanska.

Ubistvo se dogodilo oko 8 sati. Navodno su ubijeni na dvije različite lokacije. Maloljetnik je ubijen u naselju Dedinje, dok je stariji muškarac ubijen u poduzetničkoj zoni. Ubica je navodno na mjesto zločina došao Jugom 45.

Prema nezvaničnim informacijama, ubijeni muškarac bavio se prikupljanjem starog željeza, bio je pripadnik Četvrte gardijske brigade. Do sada je prevezao više od 200 tona starog željeza, a među Pločanima je bio omiljen jer je svima bio spreman pomoći,piše Avaz

Motivi dvostrukog ubistva za sada nisu poznati.

Čovjek koji se sumnjiči za ubistvo uhapšen je nešto prije 9 sati u Opuzenu. Kako pričaju stanovnici grada koji su se našli blizu, čula se pucnjava, žene koje prodaju poljoprivredne proizvode na štandovima uz cestu su se od straha razbježale, a prolaznici kažu da su čuli povike “Bacaj pušku!”

Policija je vrlo brzo nakon hapšenja potvrdila da se u Pločama dogodilo dvostruko ubistvo. Ističu da se ubistvo dogodilo na dvije lokacije u gradu Pločama te da je policija zaprimila dojavu građana. Potvrdili su i da je ubica uhapšen.

Dalmacija danas neslužbeno saznaje da se jedno ubistvo dogodilo na odlagalištu otpada pored stanice za tehnički pregled, a policija je okružila i područje između crkve i suda.

– Navodno je neko izašao iz auta i pucao iz kalašnjikova, rekao je stanovnik Ploča za isti izvor.

Source: CRNA HRONIKA