UPOZORENJE STUDENTIMA: ZABRANJENO NOSITI DEKOLTIRANU ODJEĆU, MINI SUKNJE, PROZIRNO I TIJESNO

Mostarski studenti upozoreni su na način odijevanja tokom boravka na svom fakultetu povodom zbog dolaska ljetnih mjeseci.

S obzirom da nam dolaze topliji dani i kako nastupa vrijeme ljetne garderobe, Unija studenata je odlučila da sve studente i zaposlenike univerziteta podsjeti o Kodeksu ponašanja i odijevanja na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru – naveli su iz Unije studenata.

Studenti svoje kolege, ali i osoblje, podsjećaju na poštivanje ‘Kodeksa ponašanja i odijevanja na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru’, koji je usvojen u januaru 2020. godine.

Kodeksom se, navode iz Unije, definiraju različite odredbe i pravila, ”a između ostalog, mi se pozivamo na sljedeće članove, koji definišu pravila odijevanja”.

Tako su citirali Član 6. Kodeksa vezanim za Pravila odjevanja zaposlenika, suradnika i studenata, u kojima se navodi kako ”zaposlenici, suradnici i studenti su dužni biti uredni i prikladno odjeveni, tako da svojim izgledom ne narušavaju ugled Univerziteta”.

Dodaju kako je Kodeksom predviđen poslovno – ležerni stil odijevanja. Iz Unije studenata upozorili su svoje kolege i osoblje na ”Zabranu neprikladnog odijevanja za uposlenike, suradnike i studente”.

U toj zabrani navedeno je da se ”nose odjevne predmete koji imaju upadljivi, izazovni i napadni dekolte ili otkrivaju stomak ili leđa”. Zabranjeno je i da ”nose majice bez rukava, odjeću na bretele, prozirnu i tijesnu odjeću, mini suknje, bermude i šorc te da nose papuče, sandale koje otkrivaju prste i bose noge”, prenosi Bljesak.info.

Source: Bih