Burno u Domu naroda PSBiH, Miletić i Majkić se posvađali

Zlatko Miletić je istakao da i pored toga što institucije nemaju budžet, činjenica je da postoje službenici sa najnižom stručnom spremom čija plata iznosi 460 maraka i da je deset puta manja od delegatskih plata.

“Sramotno je, kad možete bjesomučno trošiti pare građana, po 8 hiljada mjesečno na sebe, kako vas nije stid da imaju ljudi sa platom od 460 maraka?! Hitnost procedure je potrebna, a vi glasajte kako hoćete”, rekao je.

Dušanka Majkić je Miletiću odgovorila kako su njegove tvrdnje neosnovane, jer novca u ovom trenutku nema onako kako stoji u prijedlogu.

“To što vi govorite, ne znam kako bih nazvala, najblaže neozbiljnost. Maglite oči onima koji ovaj novac očekuju, vi možete glasati kako hoćete, oni taj novac neće dobiti”, odgovorila je Majkić.

Potom je oštro Miletiću kazala: “U čije ime govorite? Ko stoji iza vas, pa govorite tako velike riječi?. Vaše kritike moraju imati racionanu podlogu, a vrlo često nemaju”.

Miletić je povikao “Kako vas nije stid!” zbog čega ga je predsjedavajući Doma Dragan Čović upozorio.

“Gospođa često zloupotrebljava sjednice Doma naroda i vodi glavnu riječ. Ne ponaša se u skladu s kodeksom ponašanja. Ovo je najmanje treći put da nas vrijeđa, dobacuje s mjesta, smije se. Prošli put je to radila prema Bosiću i Bećiroviću. Kada je Bećirović spominajo Ukrajinu se smijala. Njoj je to smiješno. Imam dovoljno znanja da vam kažem da ste u ovim institucijama zaradili milion i 200 para”, kazao je. prenosi “N1″.

Source: Bih