Rotary Club Mostar osigurao stipendije za 13 štićenika Dječijeg doma Mostar

Stipendije u iznosu od 100 KM mjesečno će se za svakog stipendistu isplaćivati tokom narednih 10 mjeseci, a cilj im je da pomognu mladim ljudima bez roditeljskog staranja u njihovom obrazovanju.

Sredstva za stipendije su, u saradnji s Rotary clubom Mostar osigurali partnerski Rotary clubovi iz Austrije i pojedini članovi tih klubova. Tako je Rotary club Wien Albertina iz Beča osigurao stipendije za četiri štićenika Dječjeg doma, Rotary club Thalia također za četiri. Rotary club Franz Schubert, Rotary club Wien Schwechat, Rotaract club Wien Albertina i rotarijanci Joerg Nairz i Klaus Schinnerer su osigurali sredstva za po jednog stipendistu.

Stipendije, Dječiji dom Mostar / PR – Haber.ba

RC Mostar i Dječiji dom Mostar su prilikom potpisivanja sporazuma o saradnji izrazili veliku zahvalnost velikodušnim ljudima iz Rotary klubova u Austriji koji su omogućili sredstva za podršku djeci kojoj takav vid podrške najviše treba.
U ime RC Mostar, sporazum je potpisao predsjednik Nevzet Sefo, dok je u direktorica JU Dječji dom Mostar, Dalida Demirović bila potpisnik u ime Dječijeg doma.

Source: Bih