Održana XVII redovna izvještajna Skupština ORVI  Srebrenik.

Protekle subote, 05. marta, 2022. godine u prostorijama JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik održana je XVII redovna izvještajna Skupština ORVI  Srebrenik.Nakon polaganja cvijeća na Centralno spomen obilježje u centru grada, čime se tradicionalno odaje počast svima onima koji su svoje živote ugradili u temelje naše domovine, delegati su zajedno sa gostima prisustvovali sjednici jednog od temeljnih boračkih udruženja našeg grada.

Kao i svaka do sada održana Skupština ORVI  Srebrenik, i ova je bila u radnoj atmosferi i duhu koji dolikuje jednom boračkom udruženju čiji članovi su uvijek nailazili na otvorena vrata i podršku onih koje su izabrali i ovlastili da ih predstavljaju.Sumirani su vrlo značajni rezultati koji su postignuti u proteklom periodu od 26. juna, 2021. godine kada je održana XVI redovna – izborna Skupština.Konstatovano je da je rad i djelovanje Predsjedništva ORVI Srebrenik ozbiljan i prepoznatljiv među boračkom populacijom, a redovite i godišnje održavanje Skupštine dokaz su i potvrda ozbiljnosti i pristupa svim problemima koji su pred članstvom Organizacije i rukovodstvom.

Doneseni su i usvojeni određeni zaključci, kojima se želi poboljšati i olakšati rad i djelovanje ORVI Srebrenik, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta usluga i servisa koji se kontinuirano  pruža članstvu.

Istaknuta je potreba da se maksimalno poboljša saradnja sa Gradskom upravom i resornom službom za BiZ, uz što kvalitetnije i bolje razumijevanje nadležnih prema misiji i radu temeljnih boračkih udruženja.

PRESS SLUŽBAORVI SREBRENIK
Objava Održana XVII redovna izvještajna Skupština ORVI  Srebrenik. pojavila se prvi puta na Radio Srebrenik.
Source: izvor: radiosrebrenik.ba