Luda teorija: Ukrajinci su poslali letjelicu na Yarun kod Žitomira, završila na Jarunu u Zagrebu?!

Zagrepčane je u četvrtak iza 23 sata uznemirila eksplozija. Na Jarun se srušila, kako stvari stoje, bespilotna letjelica. Kako je rekao stručnjak za vojnu avijaciju, najvjerojatnije se radi o ukrajinskoj bespilotnoj letjelici Tu-141.

Na ostacima letjelice vidjela se crvena petokraka i ćirilični natpis. Stručnjak je objasnio da je to bespilotna letjelica iz sovjetske ere koju su Ukrajinci upogonili nakon 2014. Koriste je za snimanje, ali i kao mamac da testiraju i otkriju gdje se nalaze ruske protuzračne snage. Prije nekoliko dana jedna takva letjelica pala je u Ukrajini, a navodno su je pogodili Rusi.

Kako je objasnio stručnjak za avijaciju, to je više krstareća raketa nego tradicionalna bespilotna letjelica, lansira se iz prikolice, a rute se unaprijed odredi. Ne nosi oružje, koristi se za snimanje i prikupljanje podataka, a slijeće pomoću padobrana.

Na mjestu pada gdje su prvi došli reporteri 24sata, zagrebačka policija pronašla je dva padobrana.

Pogriješili kod unosa rute Yarun – Jarun?!
Kako je ukrajinska bespilotna letjelica iz sovjetske ere završila na Jarunu?

Postoji jedna poprilično nevjerojatna teorija. Kako je objasnio stručnjak, to je letjelica koja ima unaprijed zadanu rutu. I sad ide onaj zanimljivi dio. U Ukrajini postoji mjesto Yarun, nalazi se u žitomirskoj oblasti, između Kijeva i Lavova.

Kako je prošla cijelu NATO protuzračnu obranu?!
Nije nemoguće da su je Ukrajinci programirali za snimanje i da je došlo do pogreške Yarun – Jarun pa je bespilotna letjelica, umjesto ukrajinskog Yaruna, snimala najpoznatije zagrebačko jezero, prenosi 24sata.

I dalje ostaje poprilično veliki upitnik kako je moguće da krstareća raketa, koja leti na šest kilometara brzinom do 900 km/h prođe sve NATO radare i protuzračne obrane i padne ravno na Zagreb…

Source: region