Čubrilović smjenjuje SNSD-ovce u Ministarstvu finansija

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske smijenila je Dragoljuba Nakića i on od danas više nije rukovodilac Centralne jedinice za harmonizaciju za finansijsko upravljanje, kontrolu i internu reviziju u Ministarstvu finansija.

dragoljub nakić

Foto: Vlada RS/GO DNS Doboj

Nakić je iz Doboja i ranije je bio član Demokratskog narodnog saveza (DNS), ali je tu partiju napustio kada se dio članstva odvojio i kada je formiran DEMOS kojim rukovodi Nedeljko Čubrilović.

Međutim, Nakić se ni tu nije zadržao te se priklonio SNSD-u, ali mu to nije pomoglo da zadrži fotelju u Ministarstvu finansija.

Kako CAPITAL saznaje, na zahtjev Čubrilovića, Nakić je smijenjen, a na njegovo mjesto Vlada je imenovala Milorada Nešića.

Za Nešića se navodi da je diplomirani ekonomista i on je od danas vršilac dužnosti rukovodioca Centralne jedinice, a postavljen je na period od 90 dana.

Centralna jedinica za harmonizaciju za finansijsko upravljanje, kontrolu i internu reviziju osnovna je organizaciona jedinica Ministarstva finansija i njen rukovodilac je na istom nivou kao pomoćnici ministra finansija.

Centralna jedinica za harmonizaciju predlaže propise iz oblasti finansijskog upravljanja i kontrole i interne revizije, te vrši nadzor nad primjenom usvojenih propisa. Priprema za Vladu konsolidovani godišnji izvještaj o sistemu finansijskog upravljanja i interne kontrole u institucijama javnog sektora. Priprema godišnje izvještaje o funkciji interne revizije u javnom sektoru Republike Srpske.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Чланак Čubrilović smjenjuje SNSD-ovce u Ministarstvu finansija се појављује прво на Capital.ba – Informacija je capital.

Source: Posao