Muriz Memić: Policajac Elmedin Konaković je danas otvorio dušu i osvjetlao obraz MUP-a Kantona Sarajevo Share

Danas je u Sudu BiH svjedočio policajac Elmedin Konaković koji je bio uključen u istragu za ubistvo Dženena Memića. Također je svjedočilo i troje bivših recepcionera hotela “Crystal”.

Riječ je o optuženima za prikrivanje i zataškavanje ubistva Dženana Memića 8. februara 2016. godine na Ilidži.

Po završetku pretresa Muriz Memić, otac nastradalog Dženana Memića, komentirao je svjedočenje pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića, piše Avaz.

– Čuli smo danas svjedočenje policijskog službenika Elmedina Konakovića i iskoristit ću priliku da mu se javno izvinem jer smo ga prozivali u nekim slučajevima, a sada smo vidjeli da čovjek nije imao priliku da do sada kaže istinu. Hvala mu na ovome što je danas rekao. Čuli smo i svjedočenje ostalih radnika recepcije. Bilo je korektno. Jasno je, ima vještačenje, da je snimak namjerno obrisan, valjda ćemo uspjeti dokazati i ko ga je namjerno obrisao. Sljedeći put su zaštićeni svjedoci, ja mislim, da ako je bilo dokaza za pritvore, bit će dokaza i da se osude. Čovjek je otvorio dušu i osvjetlao obraz MUP-a Kantona Sarajevo- kazao je između ostalog Muriz Memić.

Ifet Feraget, advokat porodice Memić rekao je da znaju da prva optužnica nije bila potvrđena, ali su vjerovali da je to bila optužnica za saobraćajnu nesreću, ali danas su saznali, kako je kazao, šokantan detalj.

To se nikada nije desilo u historiji MUP-a KS

– Prvi Izvještaj o krivičnom djelu odnosilo se na ubistvo, da li je Kantonalno tužilaštvo prvobitno ustalo sa optužnicom za krivično djelo “ubistva”, pa i ona nije potvrđena, pa nakon toga je došlo do drugačije pravne osnove, pa su onda tek podnijeli optužnicu za saobraćajnu nesreću, to ćemo vidjeti – rekao je Feraget.

Vrlo je važno, napomenuo je da Izvještaj za krivično saobraćajne nesreće, nakon toga podnosi Odsjek za krvne delikte.

– To se nikada nije desilo u historiji MUP-a KS. Mislim da to sada stvara ogroman posao Tužilaštvu u smislu istraživanja za ubistva Dženana Memića… kazao je između ostalog Feraget.

Source: Bih