Tuzlanska premijera filma “Svjedoci prošlog vremena” 13. februara

Dugometražni film “Svjedoci prošlog vremena”, produkcijske kuće “Režiser“ iz Tuzle na čelu s producentom Muhammedom Mahmutovićem, premijerno će biti prikazan u Tuzli 13.02.2022. godine u dvorani “Kaledioskop”.

Film je posvećen davnim sedamdesetim godinama, a u središtu pažnje je narodna nošnja muslimana i katolika s ovih prostora.

– Glavni protagonist  filma je Selim Šehić Šeha. Ne zadržavajući se dugo u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća radnja filma brzo prelazi u osamdesete, gdje se nastoje prikazati tradicionalne dječije igre kao što su igranje lastiša, skakanje u vrećama, praćke, strijele, klikeri, štrik, između dvije vatre, rekao je za Tuzlainfo.ba producent Mahmutović dodajući da je cijeli  film prožet željom dvojice dječaka Šehe i Samira da im roditelji kupe bicikl i štap za pecanje, međutim samo jednom dječaku otac kupuje štap, a drugi ostaje bez ostvarene želje i bicikla.

Film će u Tuzli biti prikazan u dva termina, u 18 i 20h, a ulaznice po cijeni od 10KM, za djecu do 15 godina 7KM će se moći kupiti u dvorani “Kaleidoskop” prije same projekcije.

Dan prije, odnosno 12.02.2022. godine film će biti prikazan i u Bosanskom kulturnom centru “Živinice” u 17 i 19 sati. Oni koji budu prisustvovali filmu i sačuvaju svoju kartu do 20:30 h, kada bude izvlačenje, moći će da osvoje mobilni telefon u vrijednosti od 900 do 1000KM. Sponzor poklona za publiku je Mobih shop Živinice.

Karte se mogu kupiti od srijede u “Baš Doneru”, a od subote u BKC “Živinice, tačnije  u holu BKC-a.

Source: STUDIO D TK