Preminuo ugledni doktor Kantonalne bolnice Zenica Fuad Kapetanović

Danas je obavljena dženaza na Bakijskom mezarju Faletići 2, a dženazi su prisustvovali brojne kolege doktori i prijatelji.

Doktor Fuad Kapetanović bio je specijalista opšte hirurgije. Rođen je u Sarajevu 1959. godine. Medicinski fakultet u Sarajevu završio je 1985. godine, a od 1987. godine je zaposlen u tadašnjoj RO RMC “Džemal Bijedić” Zenica u Službi za ortopediju i traumatologiju. Stručni ispit je položio 1986. godine, a specijalistički ispit iz opšte hirurgije je položio 1994. godine.

– S puno ljubavi i požrtvovanja je obavljao svoju profesiju. Svojim radom i predanošću svom plemenitom pozivu, pomogao je velikom broju pacijenata. Posebno se istakao u ratnom vihoru kada su svi doktori bili “heroji u bijelom”. Imao je izgrađen prijateljski i profesionalan odnos prema radnim kolegicama i kolegama, kao i svim radnicima JU Kantonalna bolnica Zenica. Kod kolega je izazivao poštovanje, bio je dobar saradnik, omiljen i uvažavan od strane svih radnika. Njegovim odlaskom ostaje velika praznina kako na Odjelu ortopedije i traumatologije, tako i u cijeloj Bolnici. Neka ti je vječni rahmet i spokoj veliki čovječe – stoji u saopćenju koje potpisuju menadžment, kolege i radnici JU KBZ, piše Avaz.ba.

Source: CRNA HRONIKA