Sarajevska Vijećnica u bojama Bugarske: Zahvalnost zemlji koja je prva priznala nezavisnost BiH

Sarajevska Vijećnica je večeras osvijetljena bojama zastave Bugarske, zemlje koja je prva priznala nezavisnost Bosne i Hercegovine.

Danas je punih 30 godina otkako je Bugarska priznala nezavisnost države Bosne i Hercegovine, a to je ova zemlja uradila mjesec prije održavanja referenduma za nezavisnost.

Gradonačelnica Sarajeva je poručila da je ovo bio simboličan čin prijateljstva kojim se uputila zahvalnost Bugarskoj na pruženoj ruci podrške u teškim trenucima naše historije.

– Vijećnica je večeras osvijetljena bojama zastave Republike Bugarske, prve zemlje koja je na današnji dan 1992. priznala nezavisnost Bosne i Hercegovine. Ovim simboličnim činom prijateljstva želimo uputiti zahvalnost na pruženoj ruci podrške u teškim trenucima naše historije – napisala je gradonačelnica Karić na svom Twitter nalogu.

Ranije se i Ministarstvo vanjskih poslova Republike Bugarske oglasilo na društvenim mrežama te se prisjetilo 30. godišnjice od priznavanja nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine od strane prijateljske Bugarske. prneosi “Avaz“.

Source: Bih