Matej Periš nestao je prije 30 dana: Njegov otac ima za njega snažnu poruku jer misli da je živ

U izjavi nesrećni otac kaže da se istraga nije mnogo pomerila prethodnih dana i da mu dve stvari nisu jasne – gde je želeo da ode Matej i zašto se vratio ka Savi kada mu je ona bila ispred,piše Telegraf.

Otac nestalog Splićanina kaže da, iako je prošlo mesec dana, misli da je “Matej živ”. Da je siguran da ima mogućnost on bi njega ili nekog drugog pozvao i javio se. Želeo bi da iskoristi trenutak i kaže sinu da:

– On zna svog tatu. Njemu ne trebam ništa poručiti. Matej zna svog tatu i zna da ga neću ništa pitati već da ćemo ići kući – kaže Nenad Periš za Telegraf.rs, a suze i bol koji oseća ne može da prikrije. Ima pravo da kao otac veruje da će sina nakon svega zagrliti i povesti u dom u Hrvatsku gde mu se nalaze sestre i majka.

– Prošlo je 30 dana, a niko ne zna gde je tačno moj sin. Ono što mi je za sada poznato jeste da je mobilni u reci bio i da je došao do Velikog ratnog ostrva. Nemamo sliku Matejevog ni ulaska ni izlaska iz vode. Ono što sam ja video gledajući kamere primetio sam da je moj Matej tri puta zaustavljao taksi. Sa dvojicom nije komunicirao, već samo sa trećim taksistom koji mu odbija vožnju. To mi govori da je on definitivno negde hteo otići. Taksi mu je trebao – tvrdi Periš i kaže da “sve u vezi telefona govori da je Matej u reci”.

Šakota o trenutnoj atmosferi oko kluba: Kritika će uvek biti, treba izdržati još 60 utakmica
VESTI
5:56
Sestra ubijenog Miloša Mileusnića prvi put javno govori o životu bez brata, ubistvu i presudi
Šakota o trenutnoj atmosferi oko kluba: Kritika će uvek biti, treba izdržati još 60 utakmica
VESTI
2:47
Čovek pao sa nadvožnjaka, naleteo auto i prebacio ga na drugu stranu puta gde ga je pokupio autobus
– Onda mi nije jasno zašto je želeo negde otići, imao je reku ispred lokala – pita se Nenad Periš.

Kako sam kaže u petak ga je pozvala hrvatska policija i obavestila ga da dolaze u Beograd. Da li su oni našli neke dokaze koji mogu rešiti misteriju “Matej”, Periš nije upućen, jer se takve stvari ne saopštavaju telefonom.

– Policija me je obavestila da će pretresati Veliko ratno ostrvo. Koliko znam to su radili i pre dronovima. Inspektori su mi objasnili da je ostrvo u depresiji u odnosu na Savu. Nakon pretrage rekli su mi da nisu pronašli ništa što bi promenilo dalji tog istrage. To ostrvo mi je dalo nadu da će možda nešto otkriti vezano za mog Mateju – dodaje Periš.

– U kontaktu sam sa njegovim prijateljem. Čuo sam se juče sa jednim od njih. Ni oni ne znaju šta je sa Matejom. Tužni su kao i ja, ali ne znaju šta se dogodilo to veče u “Gotiku”.

– Snimak Mateje pored reke meni ništa ne znači. Po tome ne bih zaključio da je moj sin skočio u reku. Međutim, njegov mobilni telefon ukazuje da bi to moglo biti.

Source: region