MOLIMO BOGA DA GA MI NE NAĐEMO – Ovako izgleda noćna potraga za Matejem na velikom minusu STRUČNJACIMA SE PRIDRUŽILA I JEDNA DJEVOJKA

Potraga za nestalim Splićaninom Matejem Perišom ušla je u 26. dan, a ekipa Kurir televizije priključila se “Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Palilula” koje provjerava reku Savu duž obale.

Podsjetimo, Splićanin Matej Periš nestao je noć uoči Nove godine nakon što je istrčao iz kluba u Beton hali. Njegov nestanak prijatelji su prijavili 31. decembra u 18 sati.

Zoran Stojanovski, predsjednik “Dobrovoljnog vatrogasnog društva Palilula” istakao je da potragu vrše u koordinaciji sa MUP-om.

– Mi smo od samog početka krenuli u potragu za nestalim licem u koordinaciji sa MUP-om. Tu kod šipica od Nebojšin kule idemo uzvodno i nizvodno. Radimo potragu sa obale, češljamo splavove, gdje god može da se zadrži. Više molimo Boga da ga mi ne nađemo i da je on negdje na suhom, živog i zdravog – istakao je Stojanovski za Kurir televiziju.

On je dodao da se pretraga vrši noću, jer se pomoću lampi vide i oni dijelovi koji su preko dana oku nedostupni.

– Noću radimo pretragu, jer se pomoću ove lampe vidi i ono što se ne vidi preko dana. Vršimo pretragu strogo sa obale. Obilazimo sve prepreke koje bi mogle da zaustave sve što je moglo da ga zaustavi ako je ušao u vodu – kaže Stojanovski.

U akciji učestvije i mlada Marina Savković, kojoj ne smeta ni zima da se bavi poslom koji voli.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

– Hladno jeste, ali nas ništa ne spriječava da nastavimo dalje – rekla je Irena Savkov.

Marina Savković[/caption

Source: region