Predala se trojica osumničenih za ubistvo Kenina Lukača

Vedad Višnjić, Asmir Murtić Murta i Sead Adilović koji su osumnjičeni za ubistvo Kenina Lukača, predali su se u subotu popodne pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo, saznaje Istraga.ba.

Za njim su pripadnici više policijskih agencija tragali od četvrtka popodne, kada su dobili informaciju da je Višnjić bio u grupi koju je ubila Kenana Lukača, prijatelj nedavno ubijenog Mehmede Meše Ramića.

Podsjećamo, u Sarajevu je u četvrtak popodne ubijen Kenin Lukač koji je bio povezan sa ranije ubijenim Mehmedom Ramićem.

Prema informacijama Istrage, Lukač je u četvrtak tijekom dana imao verbalni obračun sa Asmirom Murtovićem imenom Murta. Incident se dogodio u naselju Nova Otoka. Ovaj događaj zabilježile su i policijske agencije. Ne, nešto kasnije, oko 16 sati Lukač je ubijen. Nakon što su ubili Kenina Lukača, napadače je sačekao bijeli Golf 6. Sumnja se da je vozilom upravljao Asmir Murtović Murta. Murtović je, inače, brat Adela Kabaša (ranije Murtović) koji je prvoosumnjičeni za ubitvo Mehmeda Ramića.

Policijske agencije ove sukobe povezuju sa trgovinom drogom. Vedad Višnjić je ranije uhapšen u okviru policijske akcije Treska. U septembru 2018. godine osuđen je na godinu i četiri mjeseca zatvora, piše Slobodna-Bosna.

Source: CRNA HRONIKA