SUPER VIJEST: U Živinicama će se graditi teniski teren

Gradska uprava Živinice vodi aktivnosti na realizaciji niza projekata kako bi se sve zapuštene javne površine u gradskoj jezgri kultivirale i stavile na korištenje svim građanima ove lokalne zajednice. Kod bivšeg hotela Konjuh uređen je park, a zatim i nekoliko sadržaja rekreativno – sportske namjene.

Početkom decembra prošle godine započete su aktivnosti na izgradnji još jednog korisnog objekta. U pitanju je veliko tenisko igralište koje će, prema planu, biti izgrađeno u blizini već urađenog terena za mali nogomet za djecu sa vještačkom travom kod Gradskog parka Konjuh, a izvođač radova je živinička firma “Se-Sarajka”.

Ukupna vrijednost investicije je oko 93 hiljade maraka. Po zamisli investitiora, grada Živinice, teniski teren bi trebao u zimskim mjesecima imati i drugu veoma korisnu namjenu, da bude klizalište.

Realizacija pomenutog projekta ima za cilj obogaćivanje sadržaja koji su u službi rekreativnih sportskih aktivnosti za veći broj građana, a možda će se njime, u doglednoj budućnosti, inicirati i formiranje jednog teniskog sportskog društva u kojem će poniknuti neki novi Džumhur, Đoković i td.

Source: STUDIO D TK