Ispunjena MOLBA oca nestalog Mateja: “Može da se utvrdi šta se krije duboko POD ZEMLJOM”

Potraga za dvadesetsedmogodišnjim Splićaninom Matejem Perišem odvijala se i u subotu veče.

Mateja su tražili pripadnici Mreže za opasnost Srbije kao i vatrogasci sa Palilule. Potraga se sada obavlja i pomoću satelitskih snimaka koji će biti pribavljeni na molbu Nenada Periša, oca nestalog mladića.

Kako je objašnjeno, sateliti kruže nad Beogradom dva puta dnevno, a ukoliko se desilo da su baš u vrijeme kada je Matej izašao iz kluba snimili njegove kretanje, onda bi ti snimci bili od velike pomoći.

Napominje se samo da je rezolucija satelitskih snimaka loša i teško je prepoznati ko je na njima.

– Oni imaju mogućnost da otkriju šta se krije duboko pod zemljom, ali ne i šta se nalazi u koritu rijeke – objašnjava izvor.

Međutim, potraga za Matejem ne odvija se samo na rijekama i priobalju, već i na široj teritoriji Beograda. Policije u Smederevu, Pančevu i Požarevcu, takođe, su obaveštene o potrazi.

MUP je u kontaktu sa kolegama iz drugih uprava i svi su obaviješteni o toku istrage, a u istrazi učestvuje i Žandarmerija.

– Svaka informacija koja dođe do nas ili njih, ma koliko ona bila čudna i ne poklapa se sa informacijama koje mi imamo, apsolutno svaku proveravamo – rekao je inspektor MUP.

U potragu za Splićaninom korišćeni su psi tragači, dronovi i termovizijske kamere pomoću kojih su snimani napušteni objekti. Ovo je rađeno kako bi potraga bila brža i efektivnija. Međutim do sada, ništa od toga nije urodilo plodom.

Najviše informacija otkriveno je pregledanjem na hiljade snimaka sa sigurnosnih kamera i lociranjem telefona Mateja Periša.

Utvrđeno je da je njegov telefon u jednom trenutku lociran kod restorana Savanova, a nekoliko minuta kasnije u blizini Velikog ratnog ostrva. Ove informacije poklapaju se sa snimcima na kojima se, navodno, vidi kako neko pliva rijekom, tačnije kako se nešto kreće kroz vodu, piše “Objektiv“.

Source: region