Policija otkrila ključni detalj na izoštrenom snimku Mateja u Savi

Matej Periš (27) iz Splita, nakon što je u noći između 30. i 31. decembra istrčao iz kluba “Gotik” i ušao u ledenu Savu, pokušavao je da ispliva iz reke, ali je posle tri minuta potonuo.Nesrećnog mladića je matica nemilosrdno povukla ka sredini reke i on više nije mogao da dopliva do obale, što je bilo kobno za njega.

Ovi detalji su otkriveni nakon što je policija dodatno izoštrila snimak kamere na kom se poslednji put Matej vidi živ, kao i na osnovu signala njegovog telefona.

– Analizom tog snimka, posle detaljne obrade, vidi se kako je Periš preskočio ogradu kod restorana “Savanova” i spušta se ka reci, u koju je potom sam uskočio. U tom trenutku tu niko drugi nije bio prisutan i time su isključene sve spekulacije da ga je neko možda gurnuo, sapleo ili na bilo koji način bio nasilan prema njemu – otkriva sagovornik iz istrage i dodaje:Na snimku sa iste kamere vidi se kako Periš pokušava da pliva, ali ga matica reke nosi sa desne strane obale na levu stranu i dalje ka Velikom ratnom ostrvu. Kamere su zabeležile kako Splićanin tri minuta grčevito pokušava plivajući da se spase. Nažalost, pregledom snimaka sledeće kamere, koja je trebalo da ga uhvati, njega više nema na površini vode što upućuje na zaključak da je u međuvremenu potonuo – navodi izvor.

Ovo je, po svemu sudeći, ključni detalj u istrazi sudbine nestalog mladića, koji je 30. decembra došao u Beograd sa društvom na proslavu Nove godine,prenosi SrbijadanasSada su u potpunosti otklonjene sve neverovatne “teorije zavere”, koje su danima plasirane preko društvenih mreža, počev od toga da je Periš žrtva trgovine organima, da su ga zbog otkupa oteli narko-dileri ili su ga napali “grobari”…

Source: region