Komšić: Sada više nema nikakve dileme – ide se na razbijanje države BiH

„Tokom obilježavanja neustavnog dana Republike Srpske, čuli smo jedino fašističke poruke utemeljene na teoriji i praksi krvi i tla; fašističko orgijanje i zveckanje oružjem praćeno prisustvom ne samo presuđenih ratnih zločinaca poput Vinka Pandurevića, nego i onih koji se spremaju da počine nove zločine“, kaže predsjednik Komšić za Pobjedu.

Na pitanje ko se sprema da počini nove zločine, rekao je “oni poput Milorada Dodika i predstavnika vlasti Srbije”.

“Predvođena Miloradom Dodikom i uz podršku vlasti Srbije i Rusije, vlast ,,entiteta RS“ odlučila je da žrtvuje mir“, dodao je.

Rekao je i da se ovogodišnja proslava neustavnog Dana RS razlikovala od prethodnih, “budući da nije ostavljen ni milimetar prostora da se posumnja u namjeru nasilnog razaranja države Bosne i Hercegovine”.

“I ranije su slate slične poruke, sada više nema nikakve dileme: ide se na razbijanje države BiH“, naveo je Komšić, dodajući:

“Što im neće biti dozvoljeno. Namjeru da sačuvamo cjelovitost BiH ne mogu spriječiti laži: da mi – a ne oni – ne želimo mir. Želimo ga i željeli smo ga više nego iko. Međutim, vlast u entitetu RS stvorila je sve uslove da institucionalnim odgovorom na njihov pokušaj razbijanje države učvrstimo njenu poziciju“.

Cijeli intervju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH pročitajte na portalu Pobjeda.

Source: Bih