BiH: Za vikend pretežno sunčano vrijeme

Sarajevo
U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano vrijeme u većem dijelu zemlje. Prijepodne prolazno više oblačnosti u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između dva i osam, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano. Najviša dnevna temperatura oko dva stepena Celzijusa.

U subotu se prognozira se oblačno prijepodne u Bosni i sjeveru Hercegovine. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Vjetar u Bosni slab sjevernog smjera. U Hercegovini slaba bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između dva i šest stepeni, na jugu zemlje do 15.

U nedjelju prijepodne magla ili niska naoblaka se očekuje na području Krajine, sjevera Bosne i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. Razvedravanje u drugom dijelu dana. U ostalim područjima sunčano. Vjetar slab, u Bosni južnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i sedam stepeni, na jugu zemlje od osam do 12 stepeni, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Source: Bih