OPREZ! Lažni inkasanti na području Srebrenika naplaćuju struju!

Upozoravamo stanovništvo na području Srebrenika da su se na terenu pojavili lažni inkasanti koji naplaćuju račune za električnu energiju. Jutros su viđeni u naselju Ćojluk, gdje su uspjeli prevariti neke od mještana pomenutog naselja, tvrdeći da su iz elektrodistribucije i da stanje potrošnje električne energije imaju na svom telefonu. Od mještana su uzeli novac i broj telefona na koji će im, navodno, dostaviti priznanicu za plaćenu struju.
 
O svemu navedenom upoznati su policijski službenici PU Srebrenik, koji su već izlazili na teren u naselju Ćojluk i koji poduzimaju sve mjere i aktivnosti na pronalasku počinioca pomenutog krivičnog djela. Upozoravamo naše sugrađane da ne nasjedaju na ovakve pokušaje pojedinaca da prevarama dođu do novca. Ukoliko vas posjete, odmah obavijestite policijsku stanicu Srebrenik na broj 122 ili 035 645-592
 
Iz “Elektroprivrede BiH” su napomenuli da se plaćanje računa za električnu energiju isključivo vrši na naplatnim mjestima “Elektroprivrede BiH”, šalterima pošta bez plaćanja provizije, putem elektronskog bankarstva i na šalterima poslovnih banaka.
 
Slučajeve prevare kupci mogu prijaviti telefonskim pozivom na besplatne info linije ili na kontakt adrese elektronske pošte Elektroprivrede BiH.

Source: STUDIO D TK