Šta POVEZUJE Mateja Periša i nestalu Biljanu? Progovorila majka djevojke – jedna stvar je veoma SLIČNA

Ocu nestalog Mateja Periša poručila bih da bude hrabar i da ima nade da će se sa živim sinom vratiti u Hrvatsku. Nema razloga da gubi nadu, jer je deset dana kratak vremenski period – tako počinje svoju priču za medije Vesna Đorić, majka prije šest godina nestale Biljane.

Vesna, kako sama kaže, iz dana u dan prati potragu za mladim Splićaninom.

– Tačno znam kako se Nenad osjeća. Znam da ne spava, ne jede, ne pije vodu… Želim da mu kažem da samo ne gubi nadu. Da je upao u Savu, njegovo tijelo bi do sada isplivalo. Sjećam se da su mi tako 2015. godine ronioci rekli dok su tražili moju Bilju, da već nakon pet dana tijelo mora da ispliva. Ona je isto nestala i bio je decembar. Ibar je plići, ali hladan – objašnjava Vesna.

– Nestanak moje kćerke Biljane dosta me podsjeća na Matejin. Ona je na trafici sve ostavila i otišla. Njen telefon mi je predala radnica, a Matejin nisu ni našli. Ni po jednom njenom potezu nismo mogli zaključiti da će nestati, kao ni po njegovom. Nju su odmah tražili u rijeci, a na moje molbe to su radili i mjesecima kasnije – objašnjava neutešna majka.

Prema Vesninim riječima, ona i dalje ne gubi nadu da je Biljana živa.

Najteže joj pada godišnjica nestanka, koja je 2. decembra i svi praznici koji nakon tog datuma dolaze.

– Želim Matejevom ocu da kažem da nikako ne gubi nadu. Da vjeruje u Boga i da mu želim da se što prije sa sinom vrati u svoj dom – kaže Vesna.

Što se njene kćerke Biljane tiče, već neko vrijeme ima informaciju da se ona nalazi u manastiru.

– Voljela bih da nam se javi gdjegod da se nalazi. Ona je za sve nas bila izuzetno dijete. Jedino što sam primijetila jeste da je dva mjeseca prije nestanka umjela da citira dijelove iz Biblije. Od tada gajim nadu da je živa i da je odlučila da bude u manastiru – tvrdi nesrećna majka, prenosi Objektiv.

Source: region